close

Agentura CZECH PROMOTION překonala v obratu půl miliardy. Nabírá nové lidi a rozšiřuje kanceláře

Marketingová agentura CZECH PROMOTION dosáhla v roce 2021 svého historicky nejvyššího obratu přes půl miliardy korun. Růst očekává také letos – i proto nabírá nové pracovníky, do konce roku chce jejich počet zvýšit na stovku. Spolu s tím se full-service marketingová agentura se sídlem v pražském Karlíně rozšíří o více než 1000 metrů čtverečních nových kancelářských prostor. 

Celkový obrat skupiny CZECH PROMOTION zaznamenal vloni více než desetiprocentní nárůst, dvojciferné tempo by mělo pokračovat i v letošním roce. „Druhý covidový rok byl pro nás pozitivní výzvou, mnoho firem si totiž správně vyhodnotilo nadcházející příchod složitějších období jako příležitost, kdy se do marketingu vyplatí investovat. Většina klientů přitom očekává od agentur schopnost přijít s komplexním řešením, za standard to považují již i menší a střední české firmy,“ říká Jan Coufal, CEO agentury CZECH PROMOTION.

Mezi nejvíce posilujícími trendy sleduje v poslední době agentura rostoucí zájem společností po službách v oblastech jako jsou event managment, výzkumy či in-store. „Místo prodeje je dokonce jedním z nejrůstovějších segmentů vůbec, včetně poptávek po ucelených řešení od analýzy přes strategii, kreativu, vizualizaci až po realizaci a vyhodnocení,“ vysvětluje Jan Coufal s tím, že agentura v poslední době realizovala in-store projekty například pro Plzeňský Prazdroj, bikero, SvětKaravanů.cz nebo Vekra.

Investice do nových prostor a lidí

CZECH PROMOTION ve druhé polovině roku čeká rozšíření do nových prostor, které nyní prochází kompletní rekonstrukcí. Nové kanceláře o rozloze 1000 metrů čtverečních se budou rozkládat ve stávajícím sídle agentury na pražském Karlíně. „Prostory jsou projektovány tak, aby splňovaly nejvyšší požadavky pro moderní kanceláře a zároveň ctily naše firemní hodnoty, jako jsou funkčnost a osobitost,“ doplňuje Coufal. 

Spolu s tím agentura investuje do posilování svých týmů. Aktuálně její služby poskytuje bezmála 90 spolupracovníků, ve srovnání se začátkem roku jde o více než čtvrtinový nárůst. Do konce roku se CZECH PROMOTION plánuje rozrůst až na 100 odborníků napříč marketingovými obory. 

23. 06. 2022 Tisková zpráva