zavřít

Očima nováčka: Můj první den v CZECH PROMOTION

Těch pár týdnů před nástupem do CZECH PROMOTION jsem byla – na můj vkus – dost v klidu. A to mě stresují i mnohem menší věci. Třeba to, když někdo zamíchá kakao s máslem do krupicové kaše. Ale den “před” jsem začala pochybovat, jestli je taková práce pro mě a jestli na ni mám. Kamarádky, co mi říkaly: “Jasně, že na to máš. Proč by tě jinak brali?” jsem neposlouchala. To se jim to říká! No a večer “před” jsem si už podesáté třídila šatník, abych našla padnoucí outfit, ve kterém se budu cítit dobře a ve kterém rozhodně nebudu vypadat, jako že jsem nad ním až moc dlouho přemýšlela. 

Ráno – v den nástupu – mě budík probudil dřív, abych měla čas se připravit. Dřív jsem také vyrazila, protože jsem – naprosto bez výčitek – zapomněla, kdy přesně mám přijít. Domlouvala jsem se jen tak mezi řečí a co já si hned nenapíšu, to jakoby se neřeklo.  

Cestou do Karlína mi zněl v uších CP podcast, abych svou malou vystresovanou dušičku připravila na to, co ji čeká a mozek zabavila do té míry, aby nevymýšlel únikové cesty. I když bych očekávala, že v – pro mě – důležitý den nepojede metro nebo tramvaj vyrazí opačným směrem (ano, i to se mi už stalo) jsem pokořila pražskou dopravu na jedničku s hvězdičkou a v budově hned u výtahu potkala – pro mě tou dobou neznámého kluka (zdravím, Ondro), který – jak se na recepci ukázalo – nastupoval se mnou. Překvapením bylo, že nás takhle nastoupilo rovnou 7!  

Můj první den v CP byl velmi informační. Potkala jsem se s Gábi (má nejmilejší nadřízená), která mi představila onboardingový plán, klobouk (ten zastřešuje mou pracovní náplň) a organizační strukturu. Přebrala jsem firemní notebook a zabydlela se na svém novém pracovním místě. Na stole na mě navíc čekal moc milý uvítací balíček (čokoláda included) – děkuji, holky (a kluku) z HR, že se o nás tak hezky staráte! 

Po schůzce s Gábi naši nováčkovskou základnu provedly holky z recepce kancelářemi a ukázaly nám to nejdůležitější pro život - kafe, kuchyňky, sprchy, záchody, terasu a zákoutí, včetně zasedaček a telefonních budek.  

Malá technická: Kdyby se vám někdy podařilo do CZECH PROMOTION dostat, prosím oceňte ty interiéry! Máme tady třeba velmi unikátní semafor, který – byť by se to nezdálo – doopravdy funguje! Máme i pinpongový stůl, nejbožejší koupelny a stylové zasedačky pojmenované po planetách. A protože jsem hnidopich, zmínit musím toaleťákový systém, což je jediná věc, která mi tu vyloženě vadí. Kdo vyzkouší, nechť zanechá recenzi, protože po praktické stránce je to umělecké dílo věru nepraktické. 

Prohlídku jsem zakončila obědem s Gábi a kolegou Kubou. Při něm mi došlo, že bude má peněženka v Karlíně velmi intenzivně plakat, ale jak by řekl můj táta: „Peníze jsou od toho, aby se utrácely.“ A já myslím, že peníze jsou hlavně od toho, aby se projedly. Kdo souhlasí, nechť sdílí tenhle článek na svých sociálních sítích! 

Po obědě jsem měla první čas na práci, během kterého jsem pracovala na jednom z úkolů, které mi Gábi vymyslela ke splnění pro následujících 6 týdnů (to, že jsem je všechny splnila během prvních dvou dnů mi zaručilo čas pro rešerši a sepisování nápadů, ze kterých můžu – a budu – čerpat ještě dlouho).  

Následně jsem sepsala medailonek, který se rozeslal napříč agenturou. To se tady tak dělá, aby kolegové postřehli, že přišla nová tvář do týmu a mohli si ji spojit s jejím přímým nadřízeným. Jeden kolega mi na to konto došel podat ruku a řekl: „Ty jsi Míša viď? Jsi přišla mailem a ještě osobně. To cením.“ 

Zábavná mi přišla prezentace “Vítej v CZECH PROMOTION”, kde jsme načerpávali informace o vzniku agentury, o jejích zakladatelích a hodnotách, které všechny promoušňáky spojují.  

Jako nováčka mě čekaly ještě základy IT s Davidem. Během schůzky jsme se naučili nejen to, jak nastavit firemní podpis v mailu, ale i to, jak využít svou techniku na maximum (level: začátečníci a mírně pokročilý – už teď se těšíme na pokračování, po kterém nám budou prsty po klávesnici díky klávesovým zkratkám běhat samy). 

Na konci dne jsem si svým způsobem oddechla. Den byl super, ale taky super náročný – takové ty první dny zkrátka jsou! A vzpomněla jsem si, jak mi Gábi během pohovoru opakovala, že v CP se nudit určitě (!) nebudu. A teď už můžu s klidným srdcem říct, že měla pravdu. SPOILER ALERT: Jsem tu měsíc a zatím jsem se nenudila ani jednou.

Pokud se i ty potřebuješ nenudit, podívej se na vypsané pozice, které nabízíme a třeba se tu potkáme!

Michaela Kofroňová

Junior PR Specialist

PŘEČTĚTE SI | Dalši díl

Jak probíhal můj pohovor?

11. 08. 2023 Z agentury